Jau kurį laiką, vykdant maisto ir virtuvės atliekų rūšiavimo projektus Panevėžyje, stebima ir šių atliekų konteinerių morfologinė situacija. Atliekant tyrimus atkreipiamas dėmesys į tai, koks yra atliekų konteinerių užsipildymo lygis, svoris ir vyraujančių priemaišų kiekis.
„Norime pasidžiaugti, kad sulig kiekvienu maisto ir virtuvės atliekų surinkimu, situacija gerėja. Nors ir vasario mėnesį užfiksuota priemaišų šiek tiek daugiau negu sausį – situacija keičiasi į teigiamą pusę“, -socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė AB „Panevėžio specialus autotransportas“.
UAB Panevėžio regiono atliekų tvarkymo centras informavo, kad vasario mėnesį, atliekant maisto ir virtuvės atliekų morfologinius tyrimus, priemaišų skaičius siekia 25 proc.
„Dažniausiai, šiuose konteineriuose randama stiklo ir plastiko atliekų. Buitinės technikos prietaisams, kibirams, metalui, tekstilės gaminiams ir didelių gabaritų atliekoms, maisto ir virtuvės atliekų surinkimo konteineriuose – ne vieta“, – sako AB „Panevėžio specialus autotransportas“ specialistai.
Primename, kad į maisto ir virtuvės atliekų konteinerį gyventojai gali mesti: vaisius, daržoves bei jų likučius, kambarinius augalus ir jų dalis, duonos gaminius ir makaronus, arbatos tirščius bei pakelius, kavos tirščius ir jų popierinius filtrus, mėsos, žuvies atliekas, kaulus, kiaušinių lukštus, popierinius rankšluosčius ir servetėles, naudojimui jau nebetinkamus maisto produktus, riebalais išteptą popierių ir kartoną.
Maisto ir virtuvės atliekų rūšiavimo projektuose dalyvaujančių gyventojų pastangos tinkamai rūšiuoti atliekas, ženkliai prisideda prie planuojamos virtuvės atliekų surinkimo infrastruktūros plėtros ir įgyvendinimo.
AB „Panevėžio specialus autotransportas“ inf., R. Ančerevičiaus ( www.jp.lt ) nuotr.
